Kinderen grootste punt van zorg

Kinderen zijn bij velen het grootste punt van zorg bij een scheiding. Wat gebeurt er met ze? Hoeveel lijden ze onder het uit elkaar gaan van de ouders? En wat doet dit met de band tussen ouder en kind?

Uit onderzoek onder gescheiden mannen en vrouwen blijkt dat maar liefst twee derde van de ondervraagden zich de meeste zorgen maakt over zijn of haar kinderen. Met name de mogelijke negatieve gevolgen van het welzijn van een kind vormt bij menigeen een probleem. Deze zorgen worden het meest gedeeld met familie of vrienden. In een kwart van de gevallen werd een deskundige ingeschakeld.

Uiteraard heeft de beslissing van u en uw partner invloed op het gezinsleven, dat compleet zal veranderen. Een scheiding hoeft er echter gelukkig niet automatisch toe te leiden dat de relatie tussen u en uw kind verslechtert. Bij maar liefst 85,2 procent van de respondenten gebeurde dit niet. Op verder-online.nl is meer informatie te vinden over uiteenlopende kwesties zoals de rechten van grootouders en de inhoud van een ouderschapsplan.

Gepieker over financiën

Naast de kinderen vormen de financiën het tweede grote punt van zorg bij een scheiding. Met name de maandelijkse lasten leiden tot veel gepieker. Bijna de helft van de mensen die in hun maag zaten met hun geldzaken, noemde de (gezamenlijke) vaste kosten het grootste probleem. Dit blijkt uit een onderzoek van Nederlandse vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS). 

In totaal maakt ruim 68 procent van de mensen die willen scheiden zich zorgen over de veranderde financiële situatie. Toch worden er relatief weinig hulptroepen ingeschakeld. Meer dan de helft van de gescheiden mensen regelt de geldzaken alleen. Meer dan dertig procent laat zich bijstaan door een advocaat. 

Wil je meer weten over geld en bezit? Op verder-online.nl worden al uw vragen beantwoord: van de afwikkeling van de huwelijkse voorwaarden tot een gezamenlijk huis verkopen met overwaarde.

Vind een vFAS-advocaat of mediator

Wilt u meer weten over een echtscheiding? Vind een vFAS-advocaat en mediator bij u in de buurt en loop gratis binnen!

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Verdieping op dit onderwerp