Kan ik Vaderdag samen met mijn ex-vrouw vieren?

Als u nog nauw betrokken bent bij uw ex-partner omdat u co-ouders bent, biedt dat vaak ruimte voor goede afspraken. Bijvoorbeeld over Vaderdag. Bespreek het zorgvuldig, in het belang van uw kinderen.

Wilt u Vaderdag met uw ex-partner en uw kinderen vieren, dan is dat voor de kinderen een prachtig cadeau. Ze zien dat u op goede voet blijft staan en dat ze niet hoeven te kiezen tussen beide ouders. Het geeft kinderen een goed en veilig gevoel. Voor hen is het fijn als ze samen met hun moeder Vaderdag kunnen voorbereiden. Dat zij meedenkt over een cadeau of andere verrassingen.

Heeft u co-ouderschap met uw ex-partner, dan bent u wellicht gewend om samen goede afspraken te maken. Over de opvoeding en over praktische zaken rondom de kinderen. Die basis kan zo stevig zijn, dat het samen vieren van Vaderdag zonder problemen kan verlopen. Maar wees u bewust van eventuele valkuilen en bespreek het zorgvuldig met uw ex-partner.

Het kan ook verwarrend zijn om vaderdag samen te vieren

Samen met uw ex-partner en uw kinderen iets vieren, zoals Vaderdag, kan voor de kinderen ook verwarrend zijn. Ze kunnen hierdoor hoop krijgen dat het weer goed komt tussen u beiden. Het is dus belangrijk dat u een en ander goed bespreekt. Om te beginnen met uw ex-partner, door te checken of zij dit ook echt wil. En met uw kinderen, door duidelijk te vertellen dat het niet betekent dat u weer bij elkaar komt. Leg uit dat jullie de ouders zijn en altijd van ze blijven houden. Dat u vanuit die ouderrrol dit soort dagen samen viert.  

Vaderdag als er een nieuwe partner is

Als uw ex-partner een nieuwe partner heeft, is het extra belangrijk om Vaderdag goed te bespreken. Elke situatie is weer anders. Het belang van de kinderen staat echter voorop. Willen zij bijvoorbeeld hun stiefvader ook iets geven, dan is het fijn als daar ruimte voor is. Ook over de invulling van Vaderdag is het verstandig om tijdig – dus niet op de vrijdag voorafgaand aan Vaderdag – af te stemmen.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige