Kan ik Moederdag samen met mijn ex-vrouw vieren?

Als u nog nauw betrokken bent bij uw ex-partner omdat u co-ouders bent, biedt dat vaak ruimte voor goede afspraken. Bijvoorbeeld over Moederdag. Bespreek het zorgvuldig, in het belang van uw kinderen.

Wilt u Moederdag met uw ex-partner en uw kinderen vieren, dan is dat voor de kinderen een prachtig cadeau. Ze zien dat u op goede voet blijft staan en dat ze niet hoeven te kiezen tussen beide ouders. Het geeft kinderen een goed en veilig gevoel. Voor hen is het fijn als ze samen met hun vader Moederdag kunnen voorbereiden. Dat hij meedenkt over een cadeau of andere verrassingen.

Heeft u co-ouderschap met uw ex-partner, dan bent u wellicht gewend om samen goede afspraken te maken. Over de opvoeding en over praktische zaken rondom de kinderen. Die basis kan zo stevig zijn, dat het samen vieren van Moederdag zonder problemen kan verlopen. Maar wees u bewust van eventuele valkuilen en bespreek het zorgvuldig met uw ex-partner.

Het kan ook verwarrend zijn om Moederdag samen te vieren

Samen met uw ex-partner en uw kinderen iets vieren, zoals Moederdag, kan voor de kinderen ook verwarrend zijn. Ze kunnen hierdoor hoop krijgen dat het weer goed komt tussen u beiden. Het is dus belangrijk dat u een en ander goed bespreekt. Om te beginnen met uw ex-partner, door te checken of zij dit ook echt wil. En met uw kinderen, door duidelijk te vertellen dat het niet betekent dat u weer bij elkaar komt. Leg uit dat jullie de ouders zijn en altijd van ze blijven houden. Dat u vanuit die ouderrol dit soort dagen samen viert.  

Verdieping op dit onderwerp

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige