Ik wil scheiden, maar woon nog thuis. Vieren we Sinterklaas net als andere jaren?

Voor jonge kinderen is Sinterklaas een heel bijzonder feest. Maak het in hun belang gezellig en houd de spanningen buiten de deur. Dat kan het beste door van tevoren duidelijke afspraken met uw (aanstaande) ex-partner te maken.

Sinterklaas laat bij jonge kinderen een diepe indruk achter. Voor hen is het belangrijk dat dit bijzondere feest gewoon doorgaat, al heeft u gezegd dat u wilt scheiden. Maar als Sinterklaas wordt overschaduwd door een nare sfeer, blijft dit hen ook altijd bij.

Wil uw ex-partner het net als andere jaren vieren? Bedenk dan goed of dit een haalbare kaart is. Zit er aan zijn of haar kant nog veel boosheid en wrok? Dan is het misschien verstandiger om het ieder apart te vieren. Thuis, met één van u beiden. En bijvoorbeeld nog een tweede keer, bijvoorbeeld bij opa en oma of andere familie. Maak samen ook heldere afspraken over schoenen zetten, het kijken naar het Sinterklaasjournaal en wie meegaat naar de intocht. De kans dat hier ruzie over komt, over de hoofden van de kinderen, is anders erg groot.

Slik negatieve opmerkingen in

Zijn uw kinderen al op de hoogte van de scheiding? Let er dan goed op dat ze geen hoop putten uit een gezamenlijk Sinterklaasfeest. Kinderen willen niets liever dan dat hun ouders bij elkaar blijven. Wees duidelijk en trek één lijn: we blijven jullie ouders en vinden het belangrijk dat we dit samen vieren; maar we willen niet meer samen getrouwd zijn.

Als uw kinderen nog niet op de hoogte zijn van de scheiding, probeer dan om het wel samen te vieren. Spreek met elkaar af om negatieve opmerkingen in te slikken. U geeft uw kinderen hiermee een groot cadeau.
Over cadeaus gesproken: als u ieder apart Sinterklaas viert met de kinderen, stem dan goed af met uw ex-partner hoeveel cadeaus ieder geeft. En wat u er maximaal aan uitgeeft. Leuke cadeaus hoeven niet per se duur te zijn.

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige