Ik wil niet dat mijn ex bij de eindmusical van groep 8 is

Voor kinderen is het belangrijk dat beide ouders bij de eindmusical zijn. Probeer voor één avond uw bezwaren over uw ex-partner aan de kant te zetten.

Als u moeite heeft met de scheiding, is het begrijpelijk dat het contact met uw ex-partner stroef verloopt. Maar u blijft samen wél de ouders van uw kinderen. Voor uw kinderen is het van groot belang, dat u bepaalde emoties opzij zet. Zoals bij de eindmusical in groep 8, een hoogtepunt in hun leven. Voor uw kind is het heel belangrijk dat u hier allebei bij bent. Niet alleen is de uitvoering op zich al spannend, het betekent ook het afscheid van de basisschool. 

Uw ex-partner wil hier natuurlijk ook graag deel van uitmaken. Gun hem die avond, en vooral: gun uw kind dat zowel vader als moeder aanwezig is. Zonder al te veel spanningen. De grootste kans hierop maakt u door ruim van tevoren met elkaar in gesprek te gaan.

Voor één avond de strijdbijl begraven

In het gesprek met uw ex-partner kunt u een aantal dingen afspreken. Beloof elkaar om voor één avond de strijdbijl te begraven. Spreek af dat u het niet over gevoelige onderwerpen heeft. Uw kind staat op dat moment centraal, niet uw bezwaren over uw ex-partner.
Kijk elkaar aan, probeer beleefd en vriendelijk te zijn. Geef uw kind samen complimenten over het optreden, wees samen trots op uw kind. 
Er zullen later nog andere hoogtepunten komen in zijn of haar leven, zoals het eindexamen, een huwelijk of de geboorte van een kleinkind. U geeft uw kind een groot cadeau door op zulke momenten spanningen met uw ex-partner opzij te zetten. 

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige