Hoe viert u Sinterklaas wanneer u in scheiding ligt?

Een gezellige Sinterklaas, zonder spanningen, is voor uw pubers heel belangrijk. Maak dus goede afspraken met uw (ex-)partner hoe u het dit jaar het beste kunt vieren.

Als u gaat scheiden, staat uw wereld en die van uw kinderen op z’n kop. Juist in zo’n verwarrende periode is het belangrijk dat een feest als Sinterklaas zonder spanningen verloopt. Hoe lastig ook, overleg goed met uw ex-partner hoe u dit samen gaat aanpakken.

Sinterklaas is een familiefeest bij uitstek. Veel gezinnen hebben hun eigen tradities. Zeker als u veel moeite heeft met de scheiding, kan een gezamenlijke Sinterklaas ingewikkeld zijn. Probeer echter in het belang van uw kinderen negatieve gevoelens opzij te zetten. Het mooiste is als u het toch samen kunt vieren. Gun hen een gezellige Sinterklaas en laat zien dat u er als ouders voor hen bent. Ook al woont uw ex-partner inmiddels niet meer thuis, dan is het fijn als Sint in het oude huis wordt gevierd.

Geen wedstrijd in dure cadeaus

Als u nu al weet dat een gezamenlijke Sinterklaas echt geen haalbare kaart is, wees daar dan eerlijk over. Kies er voor om het apart te vieren. Maak ook dan met uw ex-partner duidelijke en respectvolle afspraken, in het belang van uw kinderen. Bijvoorbeeld door af te stemmen over de cadeaus. Sinterklaas moet geen wedstrijd worden wie de meeste en de meest dure cadeaus geeft.

Houd ook rekening met familietradities. Was het bijvoorbeeld altijd de gewoonte om 5 december te vieren bij de ouders van uw ex-partner, geef die traditie dan de ruimte. Ook als Sinterklaas nu valt op de dag dat u eigenlijk de kinderen heeft. Het is allereerst een feest voor hen. Ook als ze pubers zijn. Voor elkaar gedichten en surprises maken, cadeautjes bedenken: het hoort er allemaal bij.

Ten slotte: uw kinderen hebben vast ook hun wensen en ideeën ten aanzien van Sinterklaas. Bespreek met hen wat zij het liefste zouden willen en probeer daar samen gehoor aan te geven.

Advies nodig?

Neem dan vrijblijvend contact op met een vFAS-advocaat bij u in de buurt of stuur een mail naar info@verenigingFAS.nl. We helpen u graag verder.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige