Hoe help ik mijn baby bij de emotionele verwerking van de scheiding?

Al zijn kinderen nog zo klein, ze voelen spanningen haarfijn aan. Zorg dat u eerst uw eigen emoties en conflicten verwerkt, om te voorkomen dat u uw baby belast met negativiteit.

Ook baby’s voelen ruzies aan

Spanningen en conflicten tussen u en uw ex-partner staan een evenwichtige ontwikkeling van uw kind in de weg. Wilt u uw kind helpen bij de emotionele verwerking, dan zult u eerst uw eigen emoties moeten reguleren.
Na een scheiding zijn liefde, rust en zo min mogelijk spanningen voor kinderen heel belangrijk. Dat geldt bij uitstek als het om zeer jonge kinderen gaat, zoals baby’s. Vermijd in bijzijn van uw kind ruzies en geschreeuw tussen u en uw ex-partner. De spanning en negatieve emoties die dit met zich meebrengt, heeft een schadelijk effect op een kind, hoe jong ze ook zijn.

Probeer in bijzijn van uw kind uw ex-partner positief te blijven benaderen. Zo kan uw baby positieve gevoelens over zijn vader ontwikkelen en een hechte band opbouwen. Weet dat de partnerrelatie weliswaar is beëindigd, maar de ouderrelatie altijd blijft bestaan.

Werk aan goed gezamenlijk ouderschap

Goed gezamenlijk ouderschap lukt het beste als u op een respectvolle manier uit elkaar gaat en ook daarna goed kunt blijven communiceren. Daarvoor is nodig dat u inzicht krijgt in uw relatie.
Een mediator helpt u bij dit proces. Hij of zij ontleedt met u beiden waar de conflictpunten zitten en waar het mis is gegaan. Op deze manier wordt toegewerkt naar meer wederzijds begrip over elkaars standpunten en gevoelens. Van groot belang voor de tijd na de scheiding, en vooral van belang voor de omgang met uw kindje. Lees ook waarom scheiden met een baby anders is.

 

 

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige