Wat kan een mediator betekenen bij conflicten over alimentatie?

Als uw partner en u uit elkaar gaan en jullie hebben een baby, dan moeten er afspraken worden gemaakt over geld: de alimentatie. Bij een scheiding komen vaak emoties kijken, en samen goede afspraken maken kan daardoor moeilijk worden. Conflicten liggen op de loer. Een mediator kan die helpen voorkomen of oplossen.

De emoties kunnen bij een scheiding hoog oplopen, met als gevolg: ruzie. Vaak worden kinderen dan de inzet van het conflict, en hierdoor komen ze in de knel. Alimentatie kan een machtsmiddel worden: ‘Doe jij dit niet voor mij, dan betaal ik dit niet voor jou.’ Maar daar is alimentatie niet voor bedoeld: het is geld voor het levensonderhoud van jullie baby. Voorkom problemen hierover en neem meteen vanaf het begin een mediator in de arm.

Mediator werkt met objectieve criteria

Schakelen jullie een mediator in, dan weten jullie zeker dat alle belangen behartigd worden: die van u, die van uw ex-partner én die van jullie baby. Een mediator weet daarnaast precies waar u aan moet denken en waar u afspraken over moet maken. Hij of zij zal de alimentatie berekenen op basis van objectieve criteria, zoals jullie inkomens, de behoefte van jullie kindje en de verdeling van de zorg. De vFAS-advocaten en -mediators zijn speciaal opgeleid om een scheiding niet te laten escaleren en zoeken altijd naar een oplossing als jullie het als ex-partners niet eens kunnen worden.

Belang van de baby

Een mediator houdt het belang van de baby goed voor ogen. Hij of zij kijkt wat het beste voor het kindje is in zijn of haar specifieke situatie. Wat heeft de baby nodig en hoe kunnen de ouders daar samen voor zorgen? De mediator let erop dat de afspraken die worden gemaakt, (ook) in het belang van de baby zijn. Een mediator helpt om de scheiding soepel te laten verlopen, met zo min mogelijk spanningen: voor het welzijn van de baby.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige