Moet ik alimentatie betalen als ik mijn kind te weinig zie?

scheiding baby geld alimentatie Kinderalimentatie is geld voor het levensonderhoud van uw kind

Uw ex-partner houdt zich niet (goed) aan de afspraken die jullie hebben gemaakt over de omgang met uw baby. Moet u nog alimentatie betalen als u uw kindje te weinig ziet?

Als u uit elkaar gaat en u hebt een baby, dan maken u en uw ex-partner afspraken over de zorg voor en de omgang met jullie kindje. Ook wordt de alimentatie vastgesteld: het bedrag dat nodig is voor het levensonderhoud van jullie kindje. Zowel u als uw ex-partner moet zich aan de gemaakte afspraken houden.

Als uw ex-partner zich niet houdt aan de omgangsregeling, waardoor u uw kindje minder ziet, betekent dat niet dat u zich ook niet aan de afspraken hoeft te houden. Hebben jullie afgesproken dat u alimentatie gaat betalen, dan moet u dat dus blijven doen, ongeacht of uw ex-partner zich aan de omgangsafspraken houdt of niet. Kinderalimentatie is geld voor het levensonderhoud van uw kindje. Betaalt u dit niet, dan benadeelt u uw kindje hiermee.

Advocaten en mediators in de buurt

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode
Kunt u het niet vinden? Type dan de eerste 4 letters van uw zoekterm....

Filter:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

Chat offline

Momenteel is chat niet beschikbaar. Probeer het op een later tijdstip nog eens of gebruik het formulier om uw vraag aan ons te stellen.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 agent online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige