Mijn ex wil naar een andere stad verhuizen. Welke mediator kan mij adviseren?

Als u gaat scheiden, komen er nieuwe afspraken over de invulling van het ouderschap. Wanneer de kinderen niet het hoofdverblijf bij uw ex-partner hebben (maar bij u) dan heeft hij/ zij formeel geen toestemming nodig om te verhuizen. Het verdient wel de voorkeur om dit toch goed te overleggen bij de mediator. Komt de afgesproken omgangsregeling - in het ouderschapsplan - in gevaar door de verhuizing, dan zult u dit sowieso moeten bespreken.
Het principe van mediation is dat er áltijd samen wordt gekeken naar de beste oplossing. Ook al staat uw ex-partner in zijn recht. Het belang van uw kinderen weegt daarbij zwaar. Overleg bij de mediator helpt om de nadelige gevolgen van de scheiding voor uw kinderen zoveel mogelijk te beperken. De partnerrelatie wordt weliswaar beëindigd, de ouderrelatie blijft bestaan. De mediator heeft in dit proces een begeleidende rol.
Oog voor de kinderen
Als u gaat scheiden worden alle nieuwe afspraken over de zorgverdeling van uw kinderen in het ouderschapsplan vastgelegd. De mediator begeleidt u zorgvuldig in dit proces en heeft een actieve rol bij het opstellen van een evenwichtig ouderschapsplan. Maar de precieze inhoud bepaalt u met uw ex-partner. Uitgangspunt hierbij is dat er voldoende oog is voor de kinderen. Verandert er iets in de situatie, bijvoorbeeld door een verhuizing, dan zal het ouderschapsplan moeten worden aangepast. De mediator heeft de zorgplicht om goed te bewaken dat nieuwe afspraken zoveel mogelijk in ieders belang zijn. Ook is het mogelijk dat hij als neutrale partij apart met de kinderen praat, over hun wensen en ideeën. Deze kunnen dan worden meegewogen bij de door u te nemen beslissing.