Mijn ex wil naar een andere stad verhuizen. Welke mediator kan mij adviseren?

De mediator begeleidt u bij het maken van voor iedereen aanvaardbare afspraken. Het belang van uw kinderen is daarbij een belangrijke afweging.

Als u gaat scheiden, komen er nieuwe afspraken over de invulling van het ouderschap. Wanneer de kinderen niet het hoofdverblijf bij uw ex-partner hebben (maar bij u) dan heeft hij/ zij formeel geen toestemming nodig om te verhuizen. Het verdient wel de voorkeur om dit toch goed te overleggen bij de mediator. Komt de afgesproken omgangsregeling - in het ouderschapsplan - in gevaar door de verhuizing, dan zult u dit sowieso moeten bespreken.

Het principe van mediation is dat er áltijd samen wordt gekeken naar de beste oplossing. Ook al staat uw ex-partner in zijn recht. Het belang van uw kinderen weegt daarbij zwaar. Overleg bij de mediator helpt om de nadelige gevolgen van de scheiding voor uw kinderen zoveel mogelijk te beperken. De partnerrelatie wordt weliswaar beëindigd, de ouderrelatie blijft bestaan. De mediator heeft in dit proces een begeleidende rol.

Oog voor de kinderen

Als u gaat scheiden worden alle nieuwe afspraken over de zorgverdeling van uw kinderen in het ouderschapsplan vastgelegd. De mediator begeleidt u zorgvuldig in dit proces en heeft een actieve rol bij het opstellen van een evenwichtig ouderschapsplan. Maar de precieze inhoud bepaalt u met uw ex-partner. Uitgangspunt hierbij is dat er voldoende oog is voor de kinderen. Verandert er iets in de situatie, bijvoorbeeld door een verhuizing, dan zal het ouderschapsplan moeten worden aangepast. De mediator heeft de zorgplicht om goed te bewaken dat nieuwe afspraken zoveel mogelijk in ieders belang zijn. Ook is het mogelijk dat hij als neutrale partij apart met de kinderen praat, over hun wensen en ideeën. Deze kunnen dan worden meegewogen bij de door u te nemen beslissing.

Zoek een mediator in de buurt

Wilt u meer informatie over mediation of wilt scheiden en zoekt u een mediator? Neem contact op met een vFAS-mediator.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige