Dag van de Scheiding: 15 september 2023

vFAS Dag van de Scheiding
Dit jaar organiseert de vFAS (vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) voor de 13e keer de Dag van de Scheiding, om landelijk aandacht te vragen voor het belang van duurzaam scheiden onder deskundige begeleiding.

15 jaar ouderschapsplan – uitkomst of illusie?

Op vrijdag 15 september 2023 is het de Dag van de Scheiding, de dag die in het leven is geroepen door de vereniging van Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators om aandacht te vragen voor de noodzaak van een goede begeleiding voor partners die gaan scheiden. Noodzaak voor de partners zelf, voor hun eventuele kinderen en voor de omgeving zoals grootouders e.d.

Dit jaar is er tijdens de Dag van de Scheiding speciale aandacht voor het Ouderschapsplan, dat vijftien jaar geleden werd geïntroduceerd. Het is tijd voor een evaluatie: wat heeft het plan gebracht? Heeft het een duurzame scheiding bevorderd of conflicten juist vergroot?

Om tot een onderbouwde conclusie te kunnen komen, is de mening van ervaringsdeskundigen van groot belang. Daarom heeft onderzoeksbureau Motivaction in opdracht van de vFAS een onderzoek uitgevoerd en ouders die in de afgelopen 15 jaar zijn gescheiden gevraagd naar hun ervaringen met het plan. Dit jaar is er tijdens de Dag van de Scheiding speciale aandacht voor het Ouderschapsplan, dat vijftien jaar geleden werd geïntroduceerd. De vFAS heeft inmiddels een nieuw model ouderschapsplan ontwikkeld, dat je gratis kunt downloaden. klik hier voor meer informatie!

Over de vFAS

Bijna duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators.
Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben onze leden alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om uw scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Op welke manier u dat ook wilt; via mediation, door overleg met ieder een eigen advocaat, dan wel, indien dit nodig is, door het voeren van een procedure bij de rechtbank. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan.

Vind een vFAS-advocaat of mediator

Wilt u meer weten over een echtscheiding? Vind een vFAS-advocaat en/of mediator bij u in de buurt.

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Kantoor-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige