Dag van de Scheiding: 11 september 2020: chat live!

vFAS Dag van de Scheiding

Dit jaar organiseert de vFAS (vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators) voor de 10e keer de Dag van de Scheiding, om landelijk aandacht te vragen voor het belang van duurzaam scheiden onder deskundige begeleiding. Nieuw dit jaar: live chatten met de advocaat/mediators van de vFAS!

Op vrijdag 11 september a.s. zit een team van familierechtadvocaten/mediators van de vFAS klaar voor iedereen die meer wil weten over scheiden. Normaal gesproken stellen de aangesloten advocaten/mediators hun kantoor hiervoor open, maar vanwege corona wordt dit jaar een 'chatteam' van specialisten samengesteld. Zij staan graag iedereen te woord die vragen heeft over scheiden.

Dag van de Scheiding 2020

De Nederlandse vereniging Familie- en Erfrecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) organiseert sinds 2010 jaarlijks de Dag van de Scheiding. Met de Dag van de Scheiding wil de vFAS landelijk aandacht vragen voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan.

Waarom deze dag in september wordt gehouden? Omdat op 15 september 1796 in Nederland de allereerste echtscheiding werd uitgesproken. Sinds 2010 wordt door de vFAS op of rondom deze datum de Dag van de Scheiding georganiseerd. 

Live chatten voor gratis advies en beantwoorden van vragen

Normaliter openen de vFAS-kantoren op de Dag van de Scheiding in heel Nederland hun deuren om informatie te geven over scheiden. Belangstellenden kunnen dan informatie krijgen over onder andere alimentatie, het opstellen van een convenant of ouderschapsplan of het regelen van de financiën. Vanwege corona, maar ook om het stellen van vragen laagdrempeliger te maken, zit dit jaar voor het eerst een 'chatteam' van familierechtadvocaten/mediators klaar om vragen te beantwoorden via een speciaal hiervoor ingerichte chatfunctie, die te vinden is op www.verder-online.nl. 

Wilt u meer weten over scheiden? Chat dan tijdens de Dag van de Scheiding op 11 september live met één van de vFAS-advocaten/mediators via www.verder-online.nl!

Over de vFAS

Bijna duizend advocaten in Nederland zijn lid van de vFAS: de vereniging Familie- en erfrecht Advocaten Scheidingsmediators. Al deze advocaten hebben drie jaar extra gestudeerd en zijn daarmee specialisten op het gebied van scheiden. Ze zijn niet alleen advocaat, maar bovendien ook erkende mediators.
Door hun specialisatieopleidingen en -trainingen hebben onze leden alle juridische kennis én kennis over de emotionele kant van een scheidingsproces in huis, om uw scheiding goed en respectvol af te kunnen wikkelen. Op welke manier u dat ook wilt; via mediation, door overleg met ieder een eigen advocaat, dan wel, indien dit nodig is, door het voeren van een procedure bij de rechtbank. Alle vFAS-leden zijn getraind in het begeleiden van alle soorten scheidingen en houden altijd rekening met de soms heftige emoties die hiermee gepaard gaan.

Vind een vFAS-advocaat of mediator

Wilt u meer weten over een echtscheiding? Vind een vFAS-advocaat en mediator bij u in de buurt en loop gratis binnen!

  • Zoeken op
  • Plaats
  • (Bedrijfs-)naam
  • Postcode

Filter:

Gefinancierde rechtsbijstand:

Contactformulier

Werkzaam bij:

Vul onderstaande gegevens in om uw vraag te stellen. Wij gaan zorgvuldig met uw persoonlijke gegevens om. Meer informatie hierover leest u in onze privacyverklaring.

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige