Wat is zorgkorting?

De zorgkorting is een korting op de kinderalimentatie. In feite wordt de zorgverdeling van de kinderen verrekend in het bedrag dat de andere ouder kan bijdragen in de kosten. De ouder die kinderalimentatie betaalt, én één tot meerdere dagen per week voor de kinderen zorgt, kan recht hebben op de zorgkorting.

Zijn de kinderen één dag per week bij de alimentatiebetalende ouder, dan is de zorgkorting 15%; bij twee dagen 25%; en bij drie dagen 35%. Hoe meer de zorg over de kinderen over de beide ouders verdeeld is, hoe meer (dagelijkse) kosten de andere ouder dus ook heeft. Dat wordt met deze zorgkorting verdisconteerd. De zorgkorting wordt afgetrokken van het bedrag dat de ouder betaalt aan kinderalimentatie. Bij het bepalen van de zorgkorting wordt ook gekeken naar de behoefte van de kinderen. Deze behoefte wordt vastgesteld met behulp van de zogenaamde tabellen kosten kinderen.              

Verdieping op dit onderwerp

U chat met:

chat

Momenteel is de chat offline. U kunt een bericht achterlaten; wij nemen dan via email contact met u op.

Vragen over goed scheiden?

Chat vrijblijvend en anoniem met een familierechtadvocaat/mediator van verder-online.nl.

1 advocaat online >

Feedback verzonden Gesprek is beëindigd Uw bericht kon niet verstuurd worden, probeer de pagina opnieuw te laden.

VERDER* houdt zich aan alle Europese regels op het gebied van online privacy. Op onze website worden geen advertenties getoond. VERDER* gebruikt wel cookies en scripts van Google om het gebruik van de website geanonimiseerd te analyseren. Zo kunnen we content op maat aanbieden en de effectiviteit verder verbeteren. Lees hier meer over ons cookie beleid en lees hier ons privacy statement.

Terug naar vorige