Zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan

Zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan

Uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) blijkt dat één op de drie getrouwde stellen op den duur scheidt. Voor vFAS was dit de aanleiding om een speciale dag in het leven te roepen waarop landelijk aandacht wordt gevraagd voor het belang van deskundige begeleiding bij scheidingen: de ‘Dag van de Scheiding’. Het uiteindelijke doel is het verbeteren van het proces rondom echtscheidingen, zodat (ex-)partners zorgvuldig en respectvol uit elkaar gaan. Op 15 september 1796 werd in Nederland de allereerste echtscheiding uitgesproken. De datum van de Dag van de Scheiding is dan ook niet voor niets gekozen. Vanaf 2010 wordt op of rondom deze datum waarop de eerste scheiding plaatsvond de Dag van de Scheiding georganiseerd. Dit jaar vindt de Dag van de Scheiding op vrijdag 13 september plaats.

vFAS-Register / Vind een advocaat scheidingsmediator bij u in de buurt


Informatie over scheiden? Kom naar de dag van de scheiding.
Wilt u meer weten over echtscheiden? Of een gratis scheidingscheck laten uitvoeren? Bezoek dan tijdens de Dag van de Scheiding op 13 september een vFAS-kantoor bij u in de buurt. Op verder-online.nl vindt u vanaf 1 september een overzicht van deelnemende kantoren die aangesloten zijn bij de vFAS. Ook vindt u daar meer informatie over het betreffende kantoor dat u wilt gaan bezoeken en de openingstijden.
 
De scheidingscheck die u tijdens de Dag van de Scheiding kunt laten uitvoeren, biedt inzicht in keuzes die u maakt in specifieke scheidingssituaties. Ook krijgt u dankzij de check en het advies van een aanwezig vFAS-advocaat-mediator een beter besef van de gevolgen van bepaalde beslissingen ten tijde van scheiding. Tijdens het vrijblijvende bezoek aan een kantoor bij u in de buurt, krijgt u bovendien de mogelijkheid om informatie in te winnen over scheiden, denk aan informatie over het ouderschapsplan en meer.
Een echtscheiding doormaken is een zeer ingrijpende gebeurtenis, zowel voor de (ex-)partners als voor de betrokken kinderen. Wat betreft deze laatstgenoemde kwetsbare groep maakt de vFAS zich sterk. De vFAS wil namelijk dat kinderen meer zeggenschap krijgen in geval van een echtscheiding. Staat u op het punt om te scheiden of wilt u meer weten over dit thema? Tijdens de Dag van de Scheiding die 13 september plaatsvindt kunt u bij een van de ruim 700 aangesloten vFAS-kantoren informatie krijgen, bijvoorbeeld over het ouderschapsplan. Ook kunt u vrijblijvend kennismaken met een vFAS-advocaat-mediator. De scheidingsmediator begeleidt mensen die in onderling overleg de gevolgen van een (echt)scheiding willen regelen.

SPONSORS

Split scheidingsplanning informatietool
SDU logo

TWITTER NIEUWS

ECHTSCHEIDING STAPPENPLAN

stappenplan banner

LAATSTE NIEUWS

LEPCA Europees Congres Den HaagOp 7 - 10 mei 2014 organiseert het Centrum Internationale Kinderontvoering een Europese conferentie voor advocaten die ouders vertegenwoordigen in internationale kinderontvoeringszaken. De conferentie vindt plaats in het Vredespaleis in Den Haag. Het project, ‘Lawyers in Europe on Parental Child Abduction’, oftewel LEPCA, wordt deels gefinancierd door de Europese Commissie.
Subscribe to dagvandescheiding